Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dior haute couture 2013

Raf Simons presenteerde de spring/summer couturecollectie 2013 voor Dior. De Belgische ontwerper heeft zich laten inspir...

Dior haute couture 2013

Raf Simons presenteerde de spring/summer couturecollectie 2013 voor Dior. De Belgische ontwerper heeft zich laten inspireren door Alice in Wonderland. Dit is de tweede collectie ontworpen door Simons voor het Franse modehuis sinds hij aan het roer staat.

De collectie werd getoond zoals een voorjaarscollectie getoond moet worden: de setting van de Dior show vond plaats in een nagebootste lentetuin.  Simons heeft alles uit de kast gehaald: er was een invasie van pastel en neonkleuren, zelfs in combinatie met elkaar. Een duidelijk voorbeeld hiervan is een baby roze kokerrok met een limoen groene zoom. De rode lijn in deze couturecollectie is de speling met kleur.

Omdat de jurken al zo voor zichzelf spreken was er verder geen poespas qua aankleding van de modellen. De dames hadden allemaal een pixie-kapsel, minimale make-up en geen sieraden.

Er zaten een aantal bekende gezichten front row. Actrices Jessica Alba en Chloe Moretz en  topmodellen Laetitia Casta en Natalia Vodianova waren aanwezig bij de show in Parijs. (MK)

Bron beeld: Getty Images.