Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jason Wu verrast door Michelle Obama

Hoe mooi als je als modeontwerper geheel onverwachts First Lady Michelle Obama in een van je creaties ziet verschijnen t...

Jason Wu verrast door Michelle Obama

Hoe mooi als je als modeontwerper geheel onverwachts First Lady Michelle Obama in een van je creaties ziet verschijnen tijdenseen belangrijk publiekelijk evenement in Amerika? Dit overkwam Jason Wu.

Maandagavond tijdens het inauguratiebal verscheen Michelle wederom in een van zijn jurken. Jason was in zijn studio, samen met zijn team van dertig mensen, toen hij ontdekte dat Michelle zijn opvallende rode jurk had gekozen. “Ik was erg opgewonden. Het gevoel is moeilijk te beschrijven.”

De ontwerper wist wel dat de First Lady een fan van zijn designs is. Eerder verscheen ze al in een jurk van hem in 2008, tijdens de eerste inauguratie van Barack.

“Michelle Obama weet een geheim te bewaren”, aldus Wu. “Daar is ze erg goed in. Ik was heel nerveus. Dat had ik niet verwacht, omdat ik het al een keer eerder had meegemaakt, maar toch was het zo. De ontwerper koos bewust voor rood. “Mevrouw Obama is nu al vier jaar First Lady”, legt hij uit. “Het land was er wel aan toe om een zelfverzekerde vrouw in een rode jurk te zien. Het voelde gewoon goed.” (DW)

Wat vind jij van de jurk?

Beeld: Getty