Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chanel haute couture show 2013

Karl Lagerfeld pakte wederom groots uit voor de Chanel haute couture show in het Grand Palais in Parijs. In een prachtig...

Chanel haute couture show 2013

Karl Lagerfeld pakte wederom groots uit voor de Chanel haute couture show in het Grand Palais in Parijs. In een prachtig opgezet woud (ja, boom voor boom binnen getild) showden modellen als Cara Delevingne weelderige en sprookjesachtige jurken, met als thema ‘Midsummer Nights Dream’ . Lagerfeld leek een reis door de tijd te maken.Van jaren zestig geïnspireerde jurken tot typische jaren vijftig mouwen.De collectie kreeg extra dramatiek door de opvallende make-up en kapsels met veren.

Homohuwelijk

Nog opvallender was Karl zijn steun met betrekking tot de legalisatie van homohuwelijken in Frankrijk. De show eindigde met twee vrouwelijke modellen in een bruidsjurk. Hiermee liet de ontwerperzien dat hij het eens is met het standpunt van de Franse president François Hollande, die homohuwelijken wil legaliseren.

Hoewel lang niet iedereen in het land het ermee eens is, is de van oorsprong Duitse designer volledig voor: “Ik snap niet eens dat hier over gediscussieerd moet worden. De kerk en de staat zijn sinds 1904 van elkaar gescheiden.” Amen!

Wel verzet hij zich tegen het idee dat homoseksuele koppels kinderen zouden mogen krijgen middels kunstmatige inseminatie.(DW)

Beeld: Getty