Moeder Whitney Houston doet boekje open

Cissy Houston heeft het er erg moeilijk mee dat haar dochter alleen is gestorven. Dat laat de moeder van Whitney Houston...

Lees ook

Cissy Houston heeft het er erg moeilijk mee dat haar dochter alleen is gestorven. Dat laat de moeder van Whitney Houston weten in haar boek Remembering Whitney.

Het boek met de memoires van Cissy (79) komt pas volgende week uit, maar People mocht alvast een aantal emotionele passages publiceren. “Had ik haar op de een of andere manier kunnen redden?” vraagt de vrouw zich onder meer af.

In Remembering Whitney staat Cissy uitgebreid stil bij het jarenlange drugsgebruik van haar dochter. “Ze begon met feesten en wist niet meer hoe ze moest stoppen”, vertelt ze. “Ik vroeg me altijd af wat ze ‘s nachts allemaal uitspookte en waar ze was.”

Een aantal keer probeerde Cissy Whitney te bellen, maar de zangeres nam zelden haar telefoon op. “Ze verstopte zich voor me”, zegt Cissy. En als ze haar dochter wel zag, durfde Cissy haar niet echt aan te pakken. “Waarom zou ik dat doen? Ik wilde niet dat ze me helemaal zou ontglippen.”

Haar moeder heeft de plotselinge dood van Whitney duidelijk nog niet verwerkt. “Ik vind het heel erg dat ze alleen gestorven is en ook de manier waarop maakt me woedend”, treurt Cissy.

Hoezeer het leven van Whitney ook wordt overschaduwd door haar dood, Cissy vindt het belangrijk dat de mensen haar dochter herinneren als een ‘goed mens’. “Ik wil dat de wereld de waarheid kent over haar leven en dat iedereen weet hoe ze echt was.”

Bijna een jaar geleden overleed Whitney op 48-jarige leeftijd in een hotel in Los Angeles, een dag voor de uitreikingen van de Grammy Awards. De popster verdronk in de badkuip in haar hotelkamer. In haar bloed werden sporen van cocaïne gevonden. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook