Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Backstage fashion @ AFW

De 18e editie van Amsterdam Fashion Week is gisteren van start gegaan.  Het spits werd afgebeten door Individuals en The...

Backstage fashion @ AFW

De 18e editie van Amsterdam Fashion Week is gisteren van start gegaan.  Het spits werd afgebeten door Individuals en The People of the Labyrinths.

Backstage

Maar wat gebeurde er backstage? Onze fotograaf heeft een aantal mooie kiekjes gemaakt van de happenings achter de schermen! Opvallend: bij de show van The People of the Labyrinths hadden alle modellen rood haar. De make-up voor beide shows werd verzorgd door visagisten van L’Oreal Paris.

Individuals

De show van Individuals stond in het teken van element. De collectie, ontworpen door studenten van het Amsterdam Fashion Institute en de Hogeschool van Amsterdam, bestond vooral uit de kleuren donkergroen, donkerrood en zwart. De kleding is gemaakt van glanzende materialen zoals leer en waren veelal afgewerkt met accenten van chroom.

The People of the Labyrinths

Deze show bestond uit drie delen. Het eerste deel toonde stukken uit het archief van het modelabel. Daarop volgde de nieuwe zomercollectie voor 2013. Het laatste onderdeel was een nieuwe collectie door Lonneke Demoed, dochter van een van de oprichters.

Credit foto’s: Laurent Claassen- Eyes for Mood Photography