Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Spijkers en Spijkers @ AFW 2013

Spijkers en Spijkers liet zich voor hun meer toegankelijke SIS by Spijkers en Spijkers-collectie inspireren door de opko...

Spijkers en Spijkers @ AFW 2013

Spijkers en Spijkers liet zich voor hun meer toegankelijke SIS by Spijkers en Spijkers-collectie inspireren door de opkomende jeugdcultuur van de jaren vijftig.

Geroemd om hun sterke grafische en kleurrijke patronen toonden de zussen Truus en Riet Spijkers tijdens Amsterdam Fashion Week wederom een speelse collectie met opvallende print- en kleurcombinaties. Het thema voor hun herfst/winter-collectie voor 2013/2014, genaamd ‘Sweet Rock & Roll’, liet een gewaagde mix zien van nette collegetruien, mannenpakken, polkadots, tops en jurken met grafische prints in frisse kleuren. De print, in de vorm van een knipoog, gaf de collectie een brutale twist.

Stip

Het typerende signatuur van Spijkers en Spijkers was duidelijk zichtbaar dit seizoen. Centraal in de collectie stond ook de stip, uitgewerkt in verschillende tinten en groottes, verrassend met elkaar gecombineerd. Wollen truien van mohair werden gedragen met lichte transparante blouses of zijden rokken, naast jurken in een mix van wol en lycra. De silhouetten waren vrouwelijk met de nadruk op de taille door middel van riempjes in contrastrijke kleuren. (DW)

Beeld: Peter Stigter