Winnaars Screen Actors Guild Awards

De mooiste jurken, prachtige kapsels en half Hollywood op de rode loper. Dit allemaal tijdens de negentiende versie van...

Lees ook

De mooiste jurken, prachtige kapsels en half Hollywood op de rode loper. Dit allemaal tijdens de negentiende versie van de Screen Actors Guild Awards. Net als bij de Golden Globes viel Jennifer Lawrence (Beste Actrice) flink in de prijzen. De mannelijke winnaar van de avond was Daniel Day-Lewis voor zijn rol in Lincoln.

Benieuwd welke andere grootheden zo’n felbegeerd beeldje in de wacht hebben gesleept? Grazia.nl heeft de winnaars voor je op een rijtje gezet!

Argo, de film van acteur en regisseur Ben Affleck, ontving de prijs voor Beste Cast. Dit is het meest felbegeerde beeldje van de uitreiking.

Bryan Cranston mocht het podium op om het beeldje voor Beste Acteur in een Dramaserie op te halen. In Breaking Bad speelt hij de rol van Walter, een doodgewone docent die besluit de koning van de crystal meth-wereld te worden.

De Beste Actrice in een Dramaserie is Claire Danes.

De 55-jarige Daniel Day-Lewis beleeft zijn hoogtijdagen. De Homeland-acteur werd bekroond tot Beste Acteur. Een Screen Actors Guild Award staat voor de Amerikanen gelijk aan een Oscar. Daniel werd ook bij de Golden Globes bekroond tot beste acteur.

Jennifer Lawrence ging er met het beeldje van Beste Actrice voor haar rol in Silver Linings Playbook vandoor. Na al haar successen van de laatste tijd zien wij haar al als de grote Oscar-winnares.

Wie is er beter geschikt als winnares voor het beeldje van Beste Actrice in een Komedieserie dan Tina Fey? Juist! Niemand.

Tommy Lee Jones is verkozen tot Beste Acteur in een Bijrol voor zijn vertolking van Thaddeus Stevens in Lincoln.

Al voor de vijfde keer ontving Julianne Moore een award (die van Beste Actrice in een TV-film) voor haar rol in Game Change. Ze speelt hierin de opvallende Sarah Palin.

Les Misérables wordt alom geprezen. Anne Hathaway past ook binnen het plaatje, zij kreeg namelijk de award voor Beste Bijrol voor haar rol in deze film.

De award van Beste Acteur in een Komedieserie ging naar Alec Baldwin uit 30 Rock. (LS + VE)

Laatste nieuws

Zie ook