Nemen Willem-Alexander en Máxima het stokje van Beatrix over?

Koningin Beatrix houdt vanavond om 19.00 uur een toespraak op radio en televisie. Over de inhoud is niets bekendgemaakt,...

Lees ook

Koningin Beatrix houdt vanavond om 19.00 uur een toespraak op radio en televisie. Over de inhoud is niets bekendgemaakt, maar vermoedelijk maakt de koningin haar aftreden bekend.

De toespraak is eerder vandaag opgenomen en tot na het moment van uitzenden doet de Rijksvoorlichtingsdienst geen mededelingen. De letterlijke tekst komt na de uitzending op de website koninklijkhuis.nl te staan. De toespraak wordt op Nederland 1, 2 en 3 uitgezonden en op alle publieke radiozenders. Ook de reactie van premier Rutte wordt op alle zenders uitgezonden.

Koningin Juliana liet in 1980 ook eind januari weten dat ze afstand van de troon zou doen. Ze trad op 30 april van dat jaar af, op de dag dat ze 71 werd. Beatrix wordt op 31 januari 75 jaar.

Voor de troonopvolging van koningin Beatrix komt als eerste haar oudste zoon, prins Willem-Alexander, in aanmerking. Als tweede komt de oudste dochter van prins Willem-Alexander, prinses Catharina-Amalia, in aanmerking.

 

Laatste nieuws

Zie ook