Nieuwe serie: vier New Yorkse meiden op avontuur

Het is moeilijk om ons erbij neer te leggen, maar het Sex and the City-tijdperk lijkt toch echt voorbij. Na zes seizoen...

Lees ook

Het is moeilijk om ons erbij neer te leggen, maar het Sex and the City-tijdperk lijkt toch echt voorbij. Na zes seizoen en twee films hebben Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha hun pumps echt aan de wilgen gehangen. Natuurlijk pak je er zo af en toe nog even nostalgisch een aflevering bij, maar nieuw materiaal zal er niet meer verschijnen.

Maar niet getreurd! Er worden namelijk regelmatig te gekke nieuwe series uitgebracht die heel veel vrouwen aan de buis gekluisterd krijgen. Wat dacht je van Girls, een nieuwe serie van HBO?

New Yorkse avonturen
Girls gaat over vier New Yorkse meiden (The Big Apple, altijd goed!) die lief en leed delen, worstelen met het volwassen leven en natuurlijk de liefde. Hannah moet voor het eerst op eigen benen staan, want haar ouders draaien de geldkraan dicht. Dat wordt dus bikkelen! Hannah zoekt steun bij haar drie vriendinnen Marnie, Jessa en Shoshanna.

Grappig feitje is dat hoofdrolspeelster Lena Dunham in werkelijkheid precies het tegenovergestelde is van haar onvolwassen personage Hannah. Ze heeft de serie verzonnen en geschreven en is daarnaast nog regisseur en uitvoerend producent.

Een nieuw seizoen
Momenteel is het eerste seizoen van Girls te zien via HBO, de zender van SATC waar je overigens nog veel meer toffe series vindt. Na deze tien afleveringen hoef je gelukkig niet lang te wachten: op 14 januari 2013 gaat het tweede seizoen al van start. Elke maandag om 20.30 uur krijg jij je broodnodige serie-shotje.

Ook nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website van HBO!

Beeld: HBO

Laatste nieuws

Zie ook