Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Badr Hari vraagt rechtbank om nieuwe kans

Kickbokser Badr Hari heeft dinsdag de rechtbank in Amsterdam gevraagd zijn voorarrest voor onbepaalde tijd te schorsen....

Badr Hari vraagt rechtbank om nieuwe kans

Kickbokser Badr Hari heeft dinsdag de rechtbank in Amsterdam gevraagd zijn voorarrest voor onbepaalde tijd te schorsen. Badr kwam bijna een maand geleden onder voorwaarden op vrije voeten, maar werd een paar dagen later weer vastgezet, omdat hij de afspraken had geschonden.

“Ik zat fout”, zei hij (28) dinsdag tegen de rechtbank. “Maar ik hoop dat ik nog een kans krijg. Ik heb me geen moment bedacht dat ik iets verkeerds had gedaan.” Badr bezocht horecagelegenheden, terwijl met hem was afgesproken dat hij daar niet mocht komen. Ook sprak hij met getuigen.

Volgens zijn advocate Bénédicte Ficq is de vechtsporter sinds zijn arrestatie in juli 23 kilo afgevallen. Ficq deed de rechtbank een reeks voorstellen voor nieuwe voorwaarden waaronder hij voorlopig zijn cel uit zou kunnen. Badr zou op een beperkt aantal adressen, waaronder dat van zijn vriendin Estelle Cruijff, kunnen verblijven en telkens de kortste route van het ene adres naar het andere nemen.

Het Openbaar Ministerie verzette zich fel tegen een nieuwe schorsing. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: ANP