Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blog: Zo mooi en ontroerend kan mode zijn

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fas...

Blog: Zo mooi en ontroerend kan mode zijn

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fashion Week mochten. Zij brachten verslag uit en maken kans op een Windows 8 device.

Vandaag Sheelagh Alexander, blogster van Sheelaghmairi.Vind jij haar blog het leukst? Stem dan nu op Sheelagh!

Zo mooi en ontroerend kan mode zijnGisteren was dag 2 van mijn Amsterdam Fashion Week, op het programma stonden de shows van Sjaak Hullekes en Edwin Oudshoorn. De kaarten had ik gewonnen op de Grazia Bloggers Masterclass. De nieuwe Windows8-tablet om mee te fotograferen en op te bloggen kwam goed van pas!

Eerst was de show van Sjaak Hullekes aan de beurt. Deze designer, in 2007 geïntroduceerd tijdens Fashion Week, ontwerpt kleding voor de moderne man en heeft een eigen zaak in Arnhem. Hij speelt in zijn collecties met de klassieke, nostalgische garderobe en laat zich daarnaast inspireren door het gedrag van de eigentijdse man. Dit kwam ook leuk terug in de show, die heel speels was opgezet. De inspiratie voor deze collectie was werken in een fabriek in de jaren 80, en de show speelde zich af in de lunchpauze. De modellen renden over de catwalk, kwamen aangefietst, of aangereden in een Volvo oldtimer. Ze hadden een sandwich of een banaan in hun hand, alsof ze op weg waren naar kantoor of gewoon over straat liepen in de stad op een zaterdagmiddag. De kleding en het kleurgebruik waren prachtig. Mooie gebreide truien en vesten en goedzittende hemden en jassen. Ik zou alles wel in de kast van mijn vriendje willen terugzien! Frontrow spotte ik o.a. Leco en Thijs Willekes. Hierbij wat foto’s voor een kleine sfeerimpressie.

Hierna was het een tijd wachten in de lounge met de andere bloggende Grazia-winnaressen Anna en Sham, geen enkel probleem, want alleen daar zou ik al zo een dag kunnen doorbrengen. Door alle verschillende mensen en dus verschillende stijlen is er genoeg te zien! Ik zal later nog een blog posten met wat foto’s die ik daar heb genomen.

Om 6 uur gingen de deuren open voor Edwin Oudshoorn. Hier had ik me erg op verheugd, want ik hou enorm van zijn dramatische stijl. En ik werd niet teleurgesteld. In een woord: WOW! De show begon met een foto van een landschap op de muur geprojecteerd: blauwe lucht, groene velden, een idyllisch plaatje dus. De muziek was licht en melodieus. De kleding van de modellen sloot hierbij aan: prachtige sprookjesachtige, dromerige jurken met lichte kleuren en bloemen. Ik wil ze allemaal! Vooral een kort lichtgekleurd jurkje met dunne bandjes die bovenaan lichtroze en onderaan lichtgroen was, met een bloemenprint.

Naarmate de sfeer in het landschap duisterder en donkerder werd, werd ook de muziek heftiger, en veranderden de designs. Donkerdere kleuren die deden denken aan storm, as, en vuur. Geen lieve bloemenjurkjes meer maar avondjurken met zwarte pailletten, donkere bloemen en zwarte vlinders. Ik vond het prachtig! Mijn absolute favoriet van de show was een donkere jurk met een bloemendessin met een wijde rok die glinsterde als vuur, ik moest bijna huilen, zo mooi was het! Langzaam klaarde het landschap weer op, en volgden nog een witte creatie van bont en een prachtige bruidsjurk. Na de show was ik helemaal stil van dit fashionsprookje. Zo mooi en ontroerend kan mode zijn, I love it! Check hieronder mijn foto’s. Wat is jouw favoriet?

Nogmaals dank Grazia en Windows8 voor deze geweldige dag!

Sheelagh Alexander

Vind jij deze blog het leukst? Stem dan nu op Sheelagh!