Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wendy van Dijk heeft roze bril afgezet

Wendy van Dijk is tegenwoordig een stuk minder naïef dan ze vroeger was. Het leven is geen sprookje, beseft de 42-jarige...

Wendy van Dijk heeft roze bril afgezet

Wendy van Dijk is tegenwoordig een stuk minder naïef dan ze vroeger was. Het leven is geen sprookje, beseft de 42-jarige presentatrice nu.

In 2002 ontdekte Wendy twee dagen voor haar bruiloft dat haar verloofde Xander de Buisonjé vreemdging. De huwelijksdroom van de blondine spatte uiteen en ruim tien jaar later lijkt het er niet op dat Wendy ooit nog gaat trouwen. “Dat dromerige meisje van vroeger is verdrongen door de realiteit”, zegt ze in een interview met De Telegraaf.

In het verleden droomde Wendy van haar trouwdag, het onvergetelijke moment waarop ze een prachtige prinsessenjurk zou dragen. “Die tijd is voorbij. Ik zie nu dat het echte leven heel anders is dan die naïeve sprookjeswereld waar iedere prinses met haar prins op het witte paard trouwt. Het klimmen der jaren heeft me realistischer gemaakt.”

“Vroeger keek ik door een roze bril naar de wereld”, gaat de vriendin van RTL-directeur Erland Galjaard verder. “Alles was mooi, en we waren allemaal vrienden van elkaar.” Maar mede door de breuk met Xander is ze anders naar de liefde gaan kijken. “Hoe kun je ook beloven dat je voor altijd bij elkaar blijft? Dat weet je toch niet?”

Wendy, moeder van twee kinderen, is vandaag de dag met andere dingen bezig dan trouwen. “Ik geniet nu vooral heel erg van het geluk dat mijn gezin me brengt. Dat is me véél meer waard. Mijn veertigste verjaardag heb ik heel groots gevierd met iedereen waar ik van houd. Eigenlijk was dat een soort huwelijksdag.” (MB)