Gaultier ontwerpt nieuwe Artbag Stop Aids Now

De nieuwste ArtBag van Stop Aids Now! is ontworpen door niemand minder dan Jean Paul Gaultier. De Franse modeontwerper h...

Lees ook

De nieuwste ArtBag van Stop Aids Now! is ontworpen door niemand minder dan Jean Paul Gaultier. De Franse modeontwerper heeft in het verleden zijn partner en diverse vrienden aan de gevolgen van aids verloren en wil met deze tas de actie steunen.

De Red Ribbon, het symbool van de aidsbestrijding, heeft een prominente plaats gekregen in zijn design. Voor het eerst wordt een nieuwe ArtBag gelanceerd buiten Wereld Aids Dag om. Aanleiding is de tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk vanaf 10 februari in de Kunsthal Rotterdam.

Het is voor de eerste keer dat de ArtBag ontworpen is door een buitenlandse modeontwerper. Eerder ondersteunde Jean Paul de ‘Born HIV Free’- campagne van Carla Bruni. Francis Menuge was 15 jaar lang Gaultier’s grote liefde en zakenpartner. In 1990 stierf Menuge aan de gevolgen van aids, enkele maanden nadat Gaultier de ontwerpen had gemaakt voor The Blond Ambition Tour van Madonna. Het was Menuge die Gaultier indertijd ervan overtuigde dat hij zijn eigen merk moest starten. De Artbag is te bestellen via Stop Aids Now! en kost 5 euro. (DW)

Laatste nieuws

Zie ook