Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lieke van Lexmond zag klooster als vakantie

Voor Lieke van Lexmond was haar deelname aan het EO-programma Op zoek naar God zeer ontspannend. “De eerste dagen dacht...

Lieke van Lexmond zag klooster als vakantie

Voor Lieke van Lexmond was haar deelname aan het EO-programma Op zoek naar God zeer ontspannend. “De eerste dagen dacht ik: volgens mij is er iets mis met me, ik heb het zo naar mijn zin, ik zie dit als een soort vakantie”, zei ze in het tv-programma Eva Jinek op Zondag.

“De eerste twee dagen voelde ik me echt kiplekker”, aldus Lieke. “Ik dacht: volgens mij moet ik nu over hele zware dingen gaan nadenken. Moet er van alles boven komen.” Dat gebeurde niet. “Ik ging me daar zorgen over maken.”

Uiteindelijk kwam gelukkig de bezinning. “Dan kom je heus wel bij dat punt waar blijkbaar iedereen bij aankomt. Dat is het moment waarop je een soort verdieping ingaat voor jezelf. En waar je ook tot inzichten komt die je daarvoor niet had. Dus het was een superinteressante reis.”

In Op zoek naar God dompelen presentatrice Lieke van Lexmond, topmodel Kim Feenstra, socialite Christina Curry, actrice Sanne Vogel en punkrock-zangeres Elle Bandita zich onder in het kloosterleven. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: ANP