Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Victoria’s Secret denkt na over ‘survivor-beha’

Lingeriemerk Victoria’s Secret heeft plannen voor het lanceren van een ‘survivor-beha’. Het label heeft gereageerd op ee...

Victoria’s Secret denkt na over ‘survivor-beha’

Lingeriemerk Victoria’s Secret heeft plannen voor het lanceren van een ‘survivor-beha’. Het label heeft gereageerd op een petitie van Change.org. met de vraag om een reeks beha’s voor borstkankerpatiënten op te markt te brengen.Victoria’s Secret heeft nu beloofd om verder te onderzoeken of ze een dergelijke collectie op de markt kunnen brengen.

De petitie werd opgericht door de 27-jarige Allana Maiden en haar moeder Debbie. Ze wilden duidelijk maken hoe moeilijk het is voor vrouwen die een borstamputatie gehad hebben om een passende beha te vinden. “Vrouwen die een borst hebben laten amputeren, hebben het heel moeilijk om een gepaste bh te vinden, laat staan een mooie bh”, aldus moeder en dochter.

De petitie startte half januari en kreeg al snel meer dan 188.000 handtekeningen. De vrouwen kregen daarop een antwoord van Tammy Roberts Myers, de vice president van de externe communicatie van Victoria’s Secret. Hij beloofde om serieus na te denken over het idee.

“Ik wist eerst niet zeker wat ik er moest van verwachten, maar het lijkt er echt op dat ze serieus geïnteresseerd zijn om een dergelijke lijn op de markt te brengen”, aldus Maiden.

De vrouwen gingen ook op stap met enkele leden van het creatieve team van Victoria’s Secret om meer inzicht te krijgen van wat er nodig zou zijn. (DW)

Bekijk de Victoria’s Secret show van 2012.