Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Het nieuwe supermodel Bregje Heinen: ‘Het is me gelukt’

Bregje Heinen (20) behoort tot de top van de modellenwereld. Sinds kort mag ze zich samen met onder anderen Doutzen Kroe...

Het nieuwe supermodel Bregje Heinen: ‘Het is me gelukt’

Bregje Heinen (20) behoort tot de top van de modellenwereld. Sinds kort mag ze zich samen met onder anderen Doutzen Kroes, Candice Swanenpoel en Alessandra Ambrosio boegbeeld van lingeriemerk Victoria’s Secret noemen. Voor de Nederlandse is het een droom die uitkomt.

“Er zijn momenten dat ik naar de andere meiden kijk van: hoe kan ik hier nou tussen horen? Maar op zich ben ik wel tevreden met mezelf. Dit is mijn droom en het is me gelukt, dat is het belangrijkste”, vertelt ze aan Grazia.

Zelfvertrouwen

“In de loop der jaren heb ik ook steeds meer zelfvertrouwen gekregen. Vroeger vond ik mezelf altijd te dun, maar ik ben nu wat vrouwelijker. Mijn armen en benen zouden wel wat dikker mogen. Voor mijn werk is het misschien niet goed, maar persoonlijk vind ik het mooier. Maar wat ik ook probeer, het komt er gewoon niet aan.”

De blondine heeft nou eenmaal een extreem slanke bouw, vertelt ze. “Ik kan het ook niet helpen. Als ik een weekje minder snoep, val ik zo een paar kilo af. Maar het draait niet om dun, dun, dun. Het is belangrijker om in shape te zijn. Je kunt heel mager zijn en toch putten in je billen hebben. Dus ik snap die obsessie voor size zero niet.”

Hamburger

Waar collega Doutzen nog weleens een halve hamburger eet in plaats van een hele, doet Bregje Heinen daar niet aan. “Bij mij gaat die hamburger helemaal op hoor, vooral die van de B&B in New York. Ik ben niet zo heel gek op het eten in Amerika, maar in Nederland ga ik altijd los met Nibbit-chips, friet, kebab en shoarma.”

Het model heeft haar draai inmiddels gevonden in New York. Thuis in Borculo, waar ze oorspronkelijk vandaan komt, merkt ze nooit iets van haar sterrenstatus. “Ik denk dat ze daar te nuchter voor zijn.” Caloriearm gekookt wordt er ook niet: “Nee, daar doet mijn moeder niet aan. Hier eten we wat de pot schaft. Als je het niet lust, neem je maar een boterham.”

Lees het uitgebreide interview met Bregje over haar modellenavonturen deze week in Grazia!

BREGJE HEINEN - Shirt: G-Star, short: G-Star, broches: G-Star, schakelarmband: Pomellato, ceintuur + parelarmband: Chanel