Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie Plessen fashionshow

In een bomvolle Harbour Club in Amsterdam presenteerde Nikkie Plessen dinsdagavond haar nieuwe herfst/winter collectie v...

Nikkie Plessen fashionshow

In een bomvolle Harbour Club in Amsterdam presenteerde Nikkie Plessen dinsdagavond haar nieuwe herfst/winter collectie voor 2013 aan het publiek. Grazia sprak haar exclusief backstage.

“Ik trouw nooit meer. Mijn hemel wat een organisatie en zenuwen komt er bij kijken! Ik had net een momentje voor mezelf toen ik in de make-up zat en toen werd het me even teveel. Ja, ik ben best zenuwachtig voor straks. “

Een enthousiaste Nikkie Plessen wacht ons backstage op waar het een rennen en vliegen is van modellen, haarstylisten en fotografen. Twee jaar geleden startte ze haar eigen ‘Nikkie’- lijn vanuit de vraag van haar vriendengroep. “Je ziet er altijd zo goed uit, weet alles leuk te stijlen. Zou je geen eigen collectie willen? Toen dacht ik, ja waarom eigenlijk niet? Ik kan alleen niet tekenen, maar via een kennis heb ik een goed team weten samen te stellen die mij helpt en begeleid in alle processen.”

Nu, anderhalf jaar later en vier collecties verder, is ze doorgegroeid naar een volwaardige kledinglijn van 200 stuks waar Kate Moss, Victoria Beckham en Blake Lively als inspiratiebron dienen. “Ik wil dat al mijn vriendinnen het kunnen dragen. Van iemand die in een winkel staat tot een advocaat. Mijn collectie is een mix tussen sexy rock’n roll, bohemian en heel vrouwelijk. Commercieel en betaalbaar met een aantal goede basisstukken zoals een jas, blazer en broek tot echte seizoenstukken die je kunt wisselen.”

Met 250 verkooppunten in Nederland timmert de presentatrice en ontwerpster goed aan de weg. Op de vraag of ze plannen heeft voor een kinderlijn met dochtertje Jolie van twee jaar? “Ze is gek op roze, maar ze krijgt niet altijd haar zin en soms denk ik: dit zal je ook leuk staan. Nee, eerst Nederland goed op orde en dan zien we wel verder. Ooit misschien!”

Credit beeld: Laurent Claassen Eyes for Mood photography