Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hans Ubbink showt moderne retromannen en vrouwen

Modeontwerper Hans Ubbink zette gisteravond met zijn winter 2013 show de lijn die hij de afgelopen twee seizoenen heeft...

Hans Ubbink showt moderne retromannen en vrouwen

Modeontwerper Hans Ubbink zette gisteravond met zijn winter 2013 show de lijn die hij de afgelopen twee seizoenen heeft ingezet door – en bracht een collectie die op alle fronten ‘rijk’ is. De catwalk liep door het industriële gebouw aan de Oostenburgermiddenweg in Amsterdam waarin hij sinds september 2012 zijn nieuwe hoofdkwartier heeft gevestigd.

De show bestond uit typische Hans Ubbink outfits waarbij er veel combinatie mogelijkheden zijn en waar casual altijd gepaard gaat met elegantie.

Voor vrouwen heeft de ontwerper een winter met mode in gedachten die verwijst naar de jaren ‘50 en ‘30, maar door de eigentijdse snit en materialen ontstaat een modern beeld. Zo worden bijvoorbeeld grote wijde wollen lange masculiene jassen gedragen over kleine zijde jurkjes.

Voor de mannen brengt hij een glamrock-stijl met leren jacks, jasjes met slanke revers al dan niet in leer en slanke ‘hoog water’ broeken. Daarnaast is de stoere gentlemen like style het meest in het oog springend.