Kledingstips om slanker te lijken

Na de feestdagen slaan vrouwen vaak aan het lijnen en wordt er weer gezond gegeten. Maar wist je dat je met een paar sim...

Lees ook

Na de feestdagen slaan vrouwen vaak aan het lijnen en wordt er weer gezond gegeten. Maar wist je dat je met een paar simpele kledingtips ook een slanker figuur kunt creëren?

Pasvorm

Dat de kleur zwart je figuur mooi afkleedt is bekend, maar een afslankend effect bereik je niet alleen met kleur, de pasvorm is net zo belangrijk. Een kledingstuk dat niet goed past, hoe donker ook, maakt je niet slanker.

Veel vrouwen verbergen hun lichaam helaas nog te vaak onder vormloze kleding. Hierdoor creëer je juist een groter vlak en lijk je dus niet slanker maar groter. Denk ook niet dat je je buik verbergt onder een heupriem. Juist niet, hij wordt er alleen maar meetbaar door. Ook accessoires en drukke patronen trekken de aandacht maar kunnen, wanneer juist gekozen, wel degelijk. Kies ook niet voor stretch, het voelt misschien heel prettig, maar tekent enorm. Ga bijvoorbeeld voor soepel vallend materiaal als zijde.

Horizontale streep

Strepen in de breedte zijn perfect om je vollere buik slanker te laten lijken. Dit komt doordat de nadruk op de breedte ligt. Ook als je bovenlichaam in verhouding slanker is dan je onderlichaam is een top met horizontale strepen je beste vriendin. Je creëert balans en dat zorgt ervoor dat je zo een paar kilo’s slanker lijkt. Easy does it! Het is niet belangrijk welke maat er in je kledingstuk staat, maar juist welke pasvorm het heeft. Soms worden er zelfs verkeerde maten ingezet om jou beter te laten voelen (waardoor je juist deze kleding wilt kopen!), kijk dus écht goed naar de pasvorm.

Jeans

Pasvorm is wederom het toverwoord. Een bootcut jeans die aan je benen kleeft, heeft juist een tegengesteld effect. Doordat deze wat toeloopt bij je knieën, lijken je heupen disproportioneel groot. En de bootcut met van die lichte en vage plekken kun je ook maar beter laten hangen in het rek. Lichte plekken zorgen voor reflectie, waardoor dat gebied juist groter lijkt. Dit geldt ook voor kleding in een glanzende stof.

Lingerie

Musthave: een goede beha. Ze passen bij meer dan de helft van de vrouwen niet goed en geloof ons, met een goed zittende beha kun je je silhouet echt zichtbaar verbeteren. Bij mooi gedefinieerde borsten staat bijvoorbeeld je buik ook veel minder in de spotlights. Daarnaast zijn we qua ondergoed ook verliefd op corrigerend ondergoed en die moet ook echt tot jouw vriendenkring gaan behoren! Ouderwets? Zeker niet…Veel fashion labels komen met mooi en modieus ondergoed.

Beeld: Getty Images, Lovestories, Pinterest

Laatste nieuws

Zie ook