Jodie Foster (50) officieel uit de kast

Jodie Foster is zondagavond tijdens de Golden Globes officieel uit de kast gekomen. De actrice gaf een emotionele speech...

Lees ook

Jodie Foster is zondagavond tijdens de Golden Globes officieel uit de kast gekomen. De actrice gaf een emotionele speech na het in ontvangst nemen van een Golden Globe oeuvre award (de Cecil B. Demille Award). Daarin gaf ze toe lesbienne te zijn en nam ze afscheid na een lange carrière in de spotlights.

“Ik heb een belangrijk mededeling vanavond, ik ben single”, grapte de 50-jarige actrice in eerste instantie. Om te vervolgen met: “Ik ben duizend jaar geleden al uit de kast gekomen. Maar tegenwoordig moeten beroemdheden ieder detail uit hun leven begeleiden met een persconferentie, een geurtje en een reality-serie.”

De actrice, die al sinds haar derde levensjaar in de spotlights staat en al op haar veertiende genomineerd werd voor een Oscar, besloot haar toespraak met een woord van dank en afscheid.

“Als je als jong kind al ster wordt, dan zul je ook privacy waarderen. Ik heb alles gegeven sinds ik drie jaar oud ben. Geloof me zevenenveertig jaar in de filmindustrie is erg lang. Vanavond voelt als het einde van een tijdperk en het begin van iets nieuws. Ik zal nooit meer op enig podium staan, maar zal doorgaan met het vertellen van verhalen. Jodie was here“, besloot Jodie haar toespraak, die vele van haar collega’s in de zaal tot tranen roerde.

Hieronder Jodies speech tijdens de Golden Globes van zondagavond 13 januari.

Laatste nieuws

Zie ook