Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Winnaars Golden Globes 2013

De zeventigste versie van de Golden Globes vonden plaats. Heel Hollywood liep uit voor de rode loper. De films Argo en L...

Winnaars Golden Globes 2013

De zeventigste versie van de Golden Globes vonden plaats. Heel Hollywood liep uit voor de rode loper. De films Argo en Les Miserables waren de grote winnaars van de avond, maar wie sleepten nog meer een beeldje in de wacht?

Opvallend waren de mooie jurken, de make-up én de verschijning van Adele.

Anne Hathaway won de award van Beste Bijrol Actrice voor haar rol in Les Miserables.

Quentin Tarantino maakt weer eens een film en sleepte meteen de award voor Beste Scenario/Film (met Django Unchained) in de wacht. “Dank aan de vrienden aan wie ik altijd mijn scripts voorlees terwijl ik aan het schrijven ben. Al mogen ze natuurlijk geen kritiek leveren: ik wil niet horen dat ik iets fout doe”, grapte de regisseur tijdens zijn bedankwoord.

“Oh my God! Ik kwam alleen maar voor een avondje uit, ik had dit totaal niet verwacht”, riep zangeres Adele uit. Zij won de prijs voor de titelsong van Skyfall. “Deze prijs is voor mijn vriend Simon, die mij heeft overtuigd dat ik dit lied moest doen. En voor mijn geweldige zoon”, vervolgde ze. Voor het eerst sinds de geboorte van haar zoontje (naam nog altijd onbekend) liet Adele zich weer zien op de loper.

Christoph Waltz won de award voor Beste Bijrol Acteur. Dit was de eerste award die tijdens de Golden Globes 2013 werd uitgereikt.

Ben Affleck won twee awards. Zo won hij de prijs van Beste Regisseur en werd zijn film Argo bekroond met Beste Drama Film. Volgens de underdog van Hollywood heeft hij zijn succes te danken aan zijn vrouw Jennifer Garner. “Ik aanbid je. Ik hou zoveel van je. Bedankt dat je het met mij voldhoudt. Jij bent mijn alles. Dankjewel”, zei hij tegen zijn vrouw.

Beste Actrice in Drama is Jessica Chastain. Het is een grote eer om dit beeldje te winnen; vorig jaar won Meryl Streep.

Hugh Jackman won de award voor Beste Acteur in Musical en had een griepje onder de leden. Na het ontvangen van zijn award voelde hij zich meteen stukken beter: “Ik schopte mezelf omdat ik mijn griepprik niet heb gehaald, maar het blijkt dat je die helemaal niet nodig hebt. Ik voel mij geweldig!”

Jodie Foster won de felbegeerde Cecille B. Demille Award voor haar schitterende carrière. Voor het eerst sprak de actrice open over haar geaardheid: “Ik ben hier nerveus over. Ik ga iets zeggen wat me echt van het hart moet: ik ben single! Nee, dit wordt geen grote coming out-speech. Die heb ik al jaren terug gedaan. Dat is iets dat je voor je vrienden doet.”

Voor haar rol in Silver Linings Playbook won Jennifer Lawrence de award van Beste Actrice in Musical of Comedy.

Daniel Day-Lewis is bekroond tot Beste Acteur in Drama.

De serie Girls werd gekozen tot Beste TV-serie/Comedy. Niet gek dat daarom Lena Dunham werd verkozen tot Beste Actrice in TV-serie/Comedy. Ze droeg haar award op aan alle vrouwen: “Deze prijs is voor elke vrouw die het gevoel heeft gehad dat ze nergens thuishoort.”

Claire Danes sleepte het beeldje voor Beste Actrice in TV-serie/Drama voor haar rol in Homeland binnen. (LS)

Beeld: Getty Images