Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hollywood in de ban van het Alkaline-dieet

Beroemdheden als Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston en Victoria Beckham zijn fan van het Alkaline-dieet. B...

Hollywood in de ban van het Alkaline-dieet

Beroemdheden als Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston en Victoria Beckham zijn fan van het Alkaline-dieet.

Bij dit dieet eet men overwegend alkalische voedingsmiddelen om de pH-waarde van het lichaam tussen de 7,35 en 7,45 te houden. Het programma zou onder meer helpen tegen hoofdpijn en slapeloosheid, meer energie geven en voor gewichtsverlies zorgen.

Het strikte regime bant zetmeelhoudende granen en groenten, zuivelproducten, vlees, vis en schelpdieren zoveel mogelijk uit het dieet. Ook thee, koffie, frisdrank en alcohol staan op de verboden lijst. Maar liefst 70 procent van de voeding moet bestaan uit alkalische producten; dit komt vooral neer op groenten en fruit.

Snacks

Van de Hilly-clan lijkt Victoria het meest in de ban. Ze is erg enthousiast over het alkalische kookboek Honestly Healthy.

“Ik hou van dit gezonde kookboek”, aldus Victoria Beckham op Twitter. Als drukke moeder van vier kinderen vindt ze het echter lastig om zich aan dit dieet te houden. Daarom zorgt ze voor snacks die gemakkelijk mee te nemen zijn, zoals bieten walnootdip, rauwe lijnzaadcrackers en zelfgemaakte mueslirepen.