Balmain pre-fall 2013

Het uitgangspunt voor deze Balmain collectie was een foto van Diana Vreeland, columniste en hoofdredacteur voor Harper’s...

Lees ook

Het uitgangspunt voor deze Balmain collectie was een foto van Diana Vreeland, columniste en hoofdredacteur voor Harper’s Bazaar en Vogue in de jaren 90, gehuld in een rode Lurex jurk in haar rode (!) boudoir-woonkamer. Deze foto diende als inspiratie voor Balmain-ontwerper Olivier Rousteing.

De in rood, fuchsia en turquoise kleurige lijn is een ode aan de Franse couture uit de jaren 70. De typische stijl van Balmain, gedrapeerde satijnen rokjes en harembroeken, is gecombineerd met jasjes met schoudervulling en borduurwerk. Tussen deze overvloed aan zijde, geweven lurex en gewatteerde satijnen stukken heeft Rousteing Aziatische elementen toegevoegd: origami constructies in sculpturale jasjes, kimono jasjes en de typische Aziatische obilike buikband-riemen.

De mix van geometrische leer, grafische gouden biezen en bamboe-blad borduurwerk vond zijn oorsprong in meubels. Wat vind jij van deze uitgesproken collectie? (MK)

Laatste nieuws

Zie ook