Iris van Herpen lanceert ready-to-wear collectie

Nederlands modeontwerper Iris van Herpen, bekend om haar futuristische en avantgardistische ontwerpen, heeft onthuld dat...

Lees ook

Nederlands modeontwerper Iris van Herpen, bekend om haar futuristische en avantgardistische ontwerpen, heeft onthuld dat ze haar bestaande couturelijn gaat uitbreiden met een ready-to-wear collectie.

De ontwerpster, waarvan onder andere Björk en Lady Gaga fan zijn, heeft vijf jaar de tijd genomen om technieken en materialen te ontwikkelen. De lijn is gemaakt van innovatieve materialen zoals laser gesneden plexiglas en leer behandeld met kant en folie.

Het 28-jarige modetalent gaat haar nieuwe ‘Phy-tha-go-rash’-collectie, geïnspireerd op een Nederlands boek van kunstenaar Bruno Ernst, volgende maand presenteren. “Het is echt een verlengstuk van mijn couturelijn”, vertelt van Herpen. “Voor haute couture ben je meer bezig om het lichaam te transformeren. Voor de ready-to-wear collectie wil je de kleding met het lichaam mee laten stromen. En het moet comfortabel zijn.” Verder vertelt ze dat het niet de bedoeling is dat vrouwen zich als Lady Gaga of Björk gaan voelen. “Ik wil niet de identiteit van een persoon veranderen of de manier waarop ze voelt. “

De prijzen van de kledingstukken variëren tussen de 600 en 7120 euro en zullen verkrijgbaar zijn bij 20 selectieve retailers wereldwijd.(DW)

Laatste nieuws

Zie ook