Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dé modetrends van Berlijn

Op de modebeurs Bread & Butter in Berlijn presenteerden kledingmerken vanaf dinsdag 15 januari tot donderdag 17 januari...

Dé modetrends van Berlijn

Op de modebeurs Bread & Butter in Berlijn presenteerden kledingmerken vanaf dinsdag 15 januari tot donderdag 17 januari hun fall/winter 2013 collecties. De perfecte plek dus om de trends voor volgend jaar winter te spotten. Grazia was erbij!

Het thema van de Bread & Butter was dit jaar Big Time. En groots werd er uitgepakt in The Tempelhof Airport building waar het modepubliek bij binnenkomst werd verwelkomd door de gevleugelde Smart ontworpen door Jeremy Scott. Een musthave, waarvan er tijdens de modeweek in Berlijn, een hoop vielen te spotten.

Tijdens de show van G-Star was de poncho een big thing. Items die volgend jaar winter ook in de kledingkast horen zijn de schoenen met luipaardenprint van Supertrash, gekleurd underwear van Bjorn Borg, de glinsterende broek van Marc Cain, de Vespa van Pepe Jeans, de geblokte jurk van Vila, het bikerjack van Set en de Bottom Up jeans van Liu Jo voor de perfecte (opgelifte) billen en een blouse van Selected Femme.

Ook hebben: de truien en T-shirts die blogger, fotograaf, illustrator Garance Doré voor Marc O’Polo ontwierp. Maar wat bovenal niet mag ontbreken zijn: “rokken”, vertelt Uli Trautmann, Senior Vice President Global Product van Mexx, tijdens een cocktailparty in Mitte waar modellen rondlopen in de nieuwe Metropolitan collectie voor volgend jaar winter. “ Je ziet skirts die tot de knieën komen in klassieke modellen van zachte stoffen tot stoerdere modellen met pythonprints. Draag je er een blazer over dan kun je snel switchen van daywear to nightwear.”

Tekst en beeld: Evelien Tomaszewski