Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Stella McCartney geridderd

Stella McCartney wordt dit jaar geridderd door Queen Elizabeth en wordt zo Officier in de Orde van het Britse Rijk. Deze...

Stella McCartney geridderd

Stella McCartney wordt dit jaar geridderd door Queen Elizabeth en wordt zo Officier in de Orde van het Britse Rijk. Deze onderscheiding krijgt ze voor haar ontwerpen voor de Britse Olympische en Paralympische teams. Voortaan mag Stella de letters ‘OBE’ achter haar naam zetten.

Queen Mum reikt aan het begin van elk jaar onderscheidingen uit aan mensen die zich het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De 41-jarige designer ontwierp ruim 500 verschillende kledingstukken voor de Britse atleten die deelnamen aan de Olympische en Paralympische spelen, afgelopen zomer in Londen.

In november werd Stella al uitgeroepen tot ontwerper van het jaar en werd haar label gekozen tot merk van het jaar bij de prestigieuze Britse Fashion Awards. Verder opende ze een winkel in New York, lanceerde ze een nieuw parfum, lingerielijn en legde ze ook nog de hand aan een collectie kinderkleding. Hulde!