Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

K3 voor gevorderen

Iedereen die er op zijn zestiende niet van overtuigd was dat hij of zij ooit een beroemde popster zou worden: steek je h...

K3 voor gevorderen

Iedereen die er op zijn zestiende niet van overtuigd was dat hij of zij ooit een beroemde popster zou worden: steek je hand op. Nee? Geen handen? Dacht ik al.

Ook ik wist het destijds zeker: ik zou de wereld gaan verpletteren met mijn briljante teksten en dito stem. Helaas bleef ik tijdens het schrijven van mijn eerste hit steken bij het refrein, en gaf ik mijn droom op.Soms lukt het zo’n puber wél; die schrijft dan een paar infantiele liedjes over verkeringen die uitgaan (en dat na elke stukgelopen relatie!), en dat worden vervolgens wereldhits. Neem Taylor Swift. De Amerikaanse, sombere en wraakzuchtige eenmans-versie van K3. Kleuter-rock.

Ik heb werkelijk geen idee waarom zij in 2011 de bestverkopende artiest in de USA was. Misschien omdat ze elke keer dat ze door een man gedumpt wordt, of zelf een lover aan de kant zet, minstens de helft van een nieuw album vol kermt over het hoe en waarom van de breuk. En we willen natuurlijk toch allemaal weten hoe het zat.

Taylor heeft exen Joe Jonas, John Mayer en Jake Gyllenhaal reeds bezongen. Waren ze niet blij mee. Maar kom op, heren. Je wéét toch dat ze liedjes over je gaat schrijven zodra je er de brui aan geeft? Dan moet je maar niet daten met Taylor Swift. Levensgevaarlijk.

Ik ben enorm benieuwd naar de nieuwe songs die ze ongetwijfeld momenteel aan het schrijven is, nu ze boytoy Harry Styles (die van verse boyband ‘One Direction’) de laan uit heeft gestuurd.Ik gok op diepzinnige nummer 1-hits over hoe Harry teveel tijd besteedde aan zijn fans, of over zijn gemene collega-bandleden die haar vanaf dag één bestempelden als een hedendaagse Yoko Ono.Wat zou het leuk zijn als One Direction dan met een antwoord komt. Een remake van hun hit ‘Kiss you’. En die heet dan ‘Kiss my…’.