Dutch Model of the Year is…

Model Merrel Westhoff is Dutch Model of the Year. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend tijdens een modegala in het...
Dutch Model of the Year is…

Model Merrel Westhoff is Dutch Model of the Year. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend tijdens een modegala in het World Fashion Center in Amsterdam. Misschien zegt die naam je in eerste instantie niet zo veel, maar dikke kans dat je haar vaker gezien hebt dan je dacht. Merrel is namelijk één van de gezichten van de G-Star campagne.

De donkerharige schoonheid, bekend van de billboards van G-Star, kreeg de award uit handen van couturier Addy van den Krommenacker. Naast wat extra naamsbekendheid is de grote vraag;  gaat deze prijs haar ook extra werk gaat opleveren?

Het was niet de enige prijs die werd uitgedeeld.  De organisatie was royaal. Zo werd Yfke Sturm vrijdag met de Talent Award beloond voor haar ambassadeurswerk voor het Rode Kruis beloond.

Kreeg Couturier Paul Schulten de titel Dutch Designer of the Year. Hij zit dit jaar 25 jaar in het vak. De overige winnaars waren modellen. Zo ging de Style Award naar lingeriemodel Wendy Dubbeld. Kreeg Gabriela Riedi de Cover Award,  en was de publieksprijs voor Davine Daamen.

Sofie Kraay-Nuijten, de echtgenote van SBS-presentator Hans Kraay jr., kreeg de Catwalk Award. ,,Ze heeft de onderscheiding te danken aan haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen na een zeer moeizame periode vanwege ernstige gezondheidsproblemen”, aldus de organisatie. Kraay-Nuijten maakte vorig jaar haar comeback op de catwalk van couturier Sheguang Hu.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f301511f151e', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });