Plastische chirurgie voor voeten gevaarlijk

Steeds meer vrouwen laten hun voeten opereren zodat die er mooier uitzien in hun hoge hakken. Vooral in Amerika kijken a...

Steeds meer vrouwen laten hun voeten opereren zodat die er mooier uitzien in hun hoge hakken. Vooral in Amerika kijken artsen niet meer raar op van deze operatie.

Opmerkelijk genoeg is de vraag naar de operatie sterk toegenomen sinds Sex and the City in 1998 op de buis verscheen en de hoofdrolspelers torenhoge hakken weer op de kaart zetten. Ook in Nederland bieden klinieken nu plastische chirurgie voor voeten aan. De operatie is zeker niet zonder risico’s; door de ingewikkelde anatomie van de voet is de kans op een complicatie groot. En na de operatie is er veel kans op ontstekingen en werken de zenuwen vaak niet meer zoals dat hoort.

Volgens de Wall Street Journal zorgt de trend in Amerika voor verdeling in de medische wereld. De ene groep chirurgen zegt dat operaties aan de voeten alleen geoorloofd zijn om misvormingen te herstellen. Andere chirurgen vinden juist dat zo’n operatie misvorming kan voorkomen. Plastisch chirurg Ali Sadrie uit Beverly Hills: “Waarom wachten tot je artritis hebt, wanneer je het kunt voorkomen op je twintigste? Bovendien moeten vrouwen met bepaalde beroepen wel hoge hakken dragen om professioneel over te komen.”

Laatste nieuws