Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nederland staat stil bij sterfdag Amy Winehouse

Vermoedelijk staan de echte fans wel even stil bij het overlijden van zangeres Amy Winehouse, vandaag exact een jaar gel...

Nederland staat stil bij sterfdag Amy Winehouse

Vermoedelijk staan de echte fans wel even stil bij het overlijden van zangeres Amy Winehouse, vandaag exact een jaar geleden. Maar concrete concerten of andere bijeenkomsten ter ere van de Britse artieste lijken er niet te zijn georganiseerd.

Wel besteden media veel aandacht aan de sterfdag van Amy. Arrow Jazz FM opent vandaag elk uur met een van de songs van de zangeres. Sowieso zullen op de meeste radiostations veel van haar liedjes de revue passeren.

Op Nederland 3 wordt vanavond de documentaire The Final Goodbye herhaald, over de korte, maar stormachtige carrière van de jazz- en soulartieste. In het televisieprogramma Wakker Nederland is zangeres Merante van Amersfoort te gast, die twee jaar geleden de talentenjacht My Name Is… won met haar vertolking van nummers van Amy.

Ook de Britse media pakten de afgelopen week flink uit met de sterfdag van de zangeres, die ten onder ging aan drank en drugs. Collega Elton John noemde haar dood in The Sun “een van de grootste tragedies van onze tijd”. Diverse bladen buigen zich over de vraag wat de zangeres, die slechts drie albums afleverde, eigenlijk concreet heeft betekend voor de popmuziek.

In Londen hing de afgelopen weken in metrostation Camden een schilderij van Amy Winehouse van de Zweedse schilder Johan Andersson om haar sterfdag te gedenken. De zangeres trad toen ze nog leefde regelmatig op in kroegen en clubs rond Camden. De Britse hoofdstad verwacht dat veel fans vandaag langs haar huis zullen gaan om een kaarsje te branden. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: Getty Images