Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

HNTM-winnares Ananda Marchildon: ‘Ik was niet gek’

Ananda Marchildon won in 2008 het tv-programma Holland’s Next Top Model. Ze kwam bij modellenbureau Elite terecht, dat h...

HNTM-winnares Ananda Marchildon: ‘Ik was niet gek’

Ananda Marchildon won in 2008 het tv-programma Holland’s Next Top Model. Ze kwam bij modellenbureau Elite terecht, dat haar te dik vond. Ze deed haar best om af te vallen, maar nooit was het goed.

Op een gegeven moment viel het kwartje: ze werd niet dun genoeg. “Dat was een dilemma”, vertelt ze aan Viva. “Doorgaan had geen zin, maar als ik zou stoppen, raakte ik alles kwijt. Ik bleef proberen, totdat ik ineens werd ontslagen.”

“Ik dacht dat ik voor een maatsessie langskwam, maar werd daar apart genomen. ‘Hier is je portfolio. We halen je vanmiddag nog van de website. Het is van hogerop besloten.’ Met die woorden werd ik de deur gewezen.”

Ruim drie maanden geleden won ze de rechtszaak die ze aanspande tegen Elite. Ze werd bekend als het model met de te dikke kont, maar wist wel een discussie op gang te brengen. “Het was voor mij de bevestiging dat ik niet gek was, dat mijn kont niet te dik was. Ik denk dat ik Nederland heb laten inzien dat het bureau juist een te dunne kont wil.”

Inmiddels is Ananda’s relatie met eten gelukkig verbeterd. “Ik eet gezond. Ik let nog steeds op koolhydraten, maar dan op een normale manier. Groenten, fruit, vlees, met een sausje erover mag ook. Als het maar niet te gek wordt.” (MB)