Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fashion musthave: sjaals

Accessoires maken of breken je outfit. Dit geldt niet voor de sjaal, want door de vele soorten en materialen is het moei...

Fashion musthave: sjaals

Accessoires maken of breken je outfit. Dit geldt niet voor de sjaal, want door de vele soorten en materialen is het moeilijk om de plank volledig mis te slaan. Voor elke look is er een sjaal!

Wil je je outfit extra pit geven? Dan zet je de sjaal in. Maar welke sjaal hangt af van je look. Wil je bijvoorbeeld een raw streetstyle look creëren met een leren jack? Kies dan voor een wollige sjaal die je rommelig om de nek drapeert. Wil je er juist een chique touch aangeven, dan is een sjaaltje van zijde superleuk. 

Varieer en experimenteer

Een lange sjaal kun je overigens ook lekker losjes laten hangen in plaats van ‘m een paar keer om je nek te draaien. Speel ook met kleine sjaaltjes. Knoop ‘m vast in je nek – of even heel iets anders – in je haar of aan je tas.

Behalve in verschillende lengtes komt de sjaal ook nog eens voor in verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan kasjmier en zijde, maar ook aan wol, katoen en polyester. Hiermee kun je ook flink variëren, want een zijden sjaaltje geeft een klassiekere look dan een sjaal van wol.

Laat je inspireren door onderstaande streetstyle looks!