Modevraag: Wie is Maison Martin Margiela?

Grazia geeft antwoord op al je vragen uit de modewereld. Wie is Maison Martin Margiela? Er hangt een flink mysterie om M...

Lees ook

Grazia geeft antwoord op al je vragen uit de modewereld.

Wie is Maison Martin Margiela?

Er hangt een flink mysterie om Martin Margiela heen. Bekend is dat de Belgische ontwerper dezelfde opleiding afrondde als Ann Demeulemeester, Dries Van Noten en Dirk Bikkembergs. En dat 1989 het jaar was dat hij deuren van zijn modehuis Maison Martin Margiela opende, die voor het modepubliek gesloten bleven.

De kleding -te herkennen aan vier naaisteekjes in de nek- wordt ontworpen door een incognito team en dus op de Paris Fashion Week geshowd zonder een in applaus ontvangst nemende designer aan het einde van de finale.

Het schijnt dat Margiela zelf, waarvan in 1997 een laatste foto opdook, sinds 2009 niet meer werkt aan de asymmetrische ontwerpen waar het label om bekend staat. Maar who knows! Het mysterie van Maison Martin Margiela houdt de verkoopcijfers draaiende…

Grote fans van het modehuis zijn o.a. Sarah Jessica Parker en Kanyé West. Zij en vele anderen waren helemaal in hun nopjes toen Maison Martin Margiela een samenwerking met H&M aankondigde. Helaas liep deze niet zo goed als verwacht.

Beeld: H&M

Laatste nieuws

Zie ook