Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Front row report: Marc Jacobs @ NYFW

Gisteravond toonde Marc Jacobs zijn collectie aan het publiek tijdens de laatste dag van New York Fashion Week. De bezoe...

Front row report: Marc Jacobs @ NYFW

Gisteravond toonde Marc Jacobs zijn collectie aan het publiek tijdens de laatste dag van New York Fashion Week. De bezoekers werden overgoten door zonnig geel licht in de hal van de New York State Armory, alsof er een ‘sepia’-filter overheen wass gegooid. Om alle foto’s in de sfeer van ‘yellow fever’ te behouden werd er meerdere keren omgeroepen dat de fotografen gèèn flits mochten gebruiken.

Om stipt 20:00 uur liep het eerste model over de catwalk. Deze collectie kan gezien worden als de meest glamourous collectie die Jacobs ooit heeft getoond. Veel glitter, bont, glanzende materialen en vrouwelijke silhouetten. Als tegenahnger showde hij ook ruimvallende, mannelijke jassen. Opvallend: de ultrakorte ‘onderbroek-short’ was een hot item op de catwalk. Moeten we er dan toch aan geloven?

Zoals verwacht waren er vele bekende gezichten aanwezig. Onder andere regisseur Sofia Coppola, model Jessica StamNina RicciDebbie Harry en fotograaf Terry Richardson zaten front rowMiley Cyrus, gekleed in een Mickey Mouse trui van Marc Jacobs, was te laat en moest de show staand bekijken. Fashionably late geldt dus niet voor modeshows. (MK)