Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kate Moss is hoedendraagster van het jaar

Petje af voor Kate Moss, het Britse topmodel mag zich hoedendraagster van het jaar noemen en neemt de titel over van Kat...

Kate Moss is hoedendraagster van het jaar

Petje af voor Kate Moss, het Britse topmodel mag zich hoedendraagster van het jaar noemen en neemt de titel over van Kate Middleton, winnares van vorig jaar. Kate, bekend om het dragen van hoeden, kreeg 40 procent van de stemmen in een online enquête, uitgevoerd door The Headwear Association (THA). Het 39-jarige model werd door de organisatie, die het dragen van hoofddeksels wereldwijd stimuleert, en zijn online stemmers geprezen om haar onberispelijke smaak.

Ze versloeg hiermee concurrent zanger Bruno Mars, die een goede tweede was met 38 procent, en Anne Hathaway die als derde eindigde in de poll met 14 procent van de stemmen.Eerdere winnaars waren onder meer Johnny Depp (2011) en Brad Pitt (2010).

De organisatie liet weten plannen te hebben voor een ‘Headwear Hall of Fame’, waar beroemde hoedendragers tentoongesteld worden. Zo zullen ‘Les Miserables’ –acteur Hugh Jackman, ‘The Paperboy’- actrice Nicole Kidman en andere acteurs en beroemdheden als Cary Grant en Victoria Beckham te zien zijn.(DW)

Beeld: Getty