Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gucci @ Milaan Fashion Week 2013

Een druk bevolkte eerste rij en een duistere, glimmende catwalk. Italiaans modehuis Gucci beet het spits af met dramatis...

Gucci @ Milaan Fashion Week 2013

Een druk bevolkte eerste rij en een duistere, glimmende catwalk. Italiaans modehuis Gucci beet het spits af met dramatische show voor de herfst/wintercollectie 2013/2014.

Na een kleurrijke zomercollectie voor 2013 gooit (de zwangere!) creative director Frida Giannini het weer over een donkere boeg. Dramatisch, chic, sexy en krachtig…dat waren de codewoorden voor de Gucci-vrouw van dit seizoen.

‘De Gucci-vrouw verleidt met haar gevaarlijke vrouwelijkheid,’ aldus Giannini. “Ze is hard maar sexy – en definieert haar discipline met haar femme fatale ondeugden. “

De collectie showde een mix van slangenleren kokerrokken en tassen, jurken met lage rug, stoere gestroomlijnde schoenen en jassen met gevulde schouders.De accessoires waren een verwijzing naar de fetish esthetiek van de Britse beeldhouwer Allen Jones.

De eveningwear-collectie was een feestje met geborduurde bladeren in het begin tot een exotischeverenpartij op het einde van de show. Salma Hayek, Anna Dello Russo en Anna Wintour waren een van de genodigden. (DW)

Beeld: Getty