Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gespot op straat: dierenprints

Dierenprints zijn dit aankomende modeseizoen hot. Van luipaard, zebra, tijger tot snake, menig fashionista haalde het di...

Gespot op straat: dierenprints

Dierenprints zijn dit aankomende modeseizoen hot. Van luipaard, zebra, tijger tot snake, menig fashionista haalde het dier in zichzelf naar boven. Ook ontwerpers als Kenzo, Gucci en Roberto Cavalli stuurde hun modellen de catwalk op in fake dierenvelletjes.

Een outfit met animalprint kan heel chic zijn, maar bij de verkeerde combinaties is het al gauw good old Snooki die stiekem om het hoekje komt kijken.Een aantal tips voor classy look:

* Kies mooie stoffen zoals satijn en chiffon in plaats van fluweelachtige stoffen.

* Let goed op de pasvorm. Kleding met dierenprints moeten goed vallen, niet te strak zitten of ‘trekken’.

* Combineren van prints is een kunst. De trends van dit seizoen zijn de slangen- en tijgerprint in maar hou het bij twijfel gewoon bij één print.

* Chic en simpel is het codewoord. Ga je voor één opvallend item met een dierenprint zoals een jas, jurk, blazer, tas of schoenen en houd de rest van je outfit eenvoudig. Een combinatie met zwart is chic en classy.

Wollen trui Zalando € 21,95 Clutch Maloa € 59,95 Animalprint jurk Mango € 44,95 Mantel Zalando € 99,95 Luipaard pump Ash € 99,98

Beeld: Imaxtree