Onthuld: Deze schoenen zijn ‘schadelijk’ voor je gezondheid

Women love shoes. Maar niet alle schoenen zijn even goed voor je lichaam. We hebben van de meest gedragen schoenen een a...

Lees ook

Women love shoes. Maar niet alle schoenen zijn even goed voor je lichaam. We hebben van de meest gedragen schoenen een aantal tips en feitjes opgezocht.

Ballerina’s
Dit type schoen is erg populair in het voorjaar en de zomer. Ze zitten comfortabel, geven je voeten redelijke ondersteuning en je staat er gebalanceerd op. Het nadeel is dat deze schoenen vaak van erg soepel en dun materiaal is gemaakt waardoor de ballerina’s vaak snel uitlopen. Hierdoor verliest het de functie om enige ondersteuning te bieden waardoor je niet op de juiste manier kan gaan lopen. Zorg dus dat je stevige ballerina’s aanschaft!

Stiletto’s
De ultieme schoen voor een fashionista. Maar helaas niet de ultieme schoen qua comfort en ergonomie. Doordat je gehele gewicht op het voorste gedeelte van je voet moet leunen krijg je snel pijnlijke voeten. De stiletto-hak geeft je weinig tot geen balans, waardoor je enkel- en beenspieren zich steeds moeten aanspannen om er toch voor te zorgen dat je niet struikelt. Onze tip: neem een paar ‘opvouwbare’ ballerina’s mee zodat je bij pijnlijke momenten kan overstappen op comfortabele schoenen.

Slippers
Het is algemeen bekend dat slippers niet veel steun bieden. Maar slippers zijn zeker niet slecht! Wanneer je op deze zomerse schoeisel loopt valt je lichaam terug op de natuurlijke structuur. Doordat de spieren zich beter aanspannen krijg je ter zijne tijd sterkere spieren!

Dikke hakken
Behalve dat ze er leuk uit zien, zitten plateau schoenen en dikkere hakken veel comfortabeler. Ze geven je meer steun en balans. Mocht je dus twijfelen tussen een paar stiletto’s en chunky heels: kies voor een wat dikkere hak!

Sleehak
De sleehak is de beste keuze in de categorie hakken. Doordat de hele voetzool steunt op de hak sta je stabieler. Maar de sleehak heeft ook nadelen. Deze schoensoort veroorzaakt ook de meeste verzwikte enkels doordat als je struikelt dat dan meteen je hele voet meedraait. Een tip van ons: draag nooit sleehakken die te groot zijn. Door de juiste maat te dragen krijg je optimale steun en is de kans kleiner dat je je evenwicht verliest.

Bron: Daily Mail, Happy in Shape beeld: Imaxtree

Laatste nieuws

Zie ook