Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rafael van der Vaart praat over scheiding van Sylvie

Rafael van der Vaart noemt de scheiding van Sylvie de zwaarste fase in zijn carrière. “En Sylvie en ik hebben samen al v...

Rafael van der Vaart praat over scheiding van Sylvie

Rafael van der Vaart noemt de scheiding van Sylvie de zwaarste fase in zijn carrière. “En Sylvie en ik hebben samen al veel doorstaan”, zegt de voetballer in De Telegraaf. “De verhuizingen, haar ziekte, de geboorte van Damián. Dat was een achtbaan van emoties.”

“Het is niet makkelijk een plaats in je hoofd te vinden waar je een scheiding verwerkt. Zoiets is moeilijk te verhapstukken als je een gevoelig persoon bent. Maar het lukt me steeds beter.”

Volgens Rafael gaat de kleine Damián er naar omstandigheden goed mee om. “Hij vindt het fijn dat Sylvie en ik een normale, goede verstandhouding tot elkaar hebben. We hebben nooit ruzie gemaakt waar hij bij was. Damián gaat er prima mee om en vindt het allemaal niet eens zo heel erg. Hij heeft nu ook twéé speelkamers en twéé Playstations. Ja, hij heeft gemerkt dat er ook zekere voordelen aan zitten.”

De middenvelder van HSV zegt zo veel mogelijk tijd met zijn zoontje te hebben doorgebracht. “Ik zie hem elke dag. We zijn samen een superteam. Als hij het even moeilijk heeft, praten we over voetbal. Dat helpt altijd! We doen gewone dingetjes als verstoppertje spelen; meestal vind ik hem in de badkamer. Of we trappen een balletje, buiten of binnen.”

Hoe moeilijk de afgelopen periode ook was, Rafael probeert zijn problemen te relativeren. “Ik heb veel nagedacht. Natuurlijk is een scheiding wel wat. En natuurlijk ga ik daar vandaag ook nog onder gebukt. Maar miljoenen mensen maken hetzelfde mee als ik.”

“Als je bekend bent is het misschien wat extremer. Maar ik denk dat we de goede weg gevonden hebben. Ik kijk alleen vooruit en kom er ook wel uit. Op dit moment weet ik niet hoe het allemaal zal aflopen. Het is moeilijk voorspellingen te doen”, aldus de voetballer. (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: Getty Images & ANP