Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anouk verheugt zich op Songfestival

Anouk heeft zin in het Eurovisie Songfestival. De zangeres presenteerde vandaag het nummer Birds, waarmee ze ons land za...

Anouk verheugt zich op Songfestival

Anouk heeft zin in het Eurovisie Songfestival. De zangeres presenteerde vandaag het nummer Birds, waarmee ze ons land zal vertegenwoordigen in Zweden.

Anouk denkt dat het hartstikke leuk wordt en is duidelijk niet van plan zich van de wijs te laten brengen door het circus dat haar in mei te wachten staat in Malmö. “Ik ga daar gewoon staan en mijn liedje zingen. Verder verheug ik me op lekker twee weken vakantie vieren.”

Verplichtingen

Anouk maakte meteen duidelijk dat ze geen trek heeft in verplichte promotie-uitjes. “Ik doe de persconferenties als dat moet, maar ik ga niet naar die feestjes. Al die poeha, daar doe ik niet aan mee. Ik heb daar gewoon geen zin in.”

Gewoon lachen

De zangeres gaf toe dat ze stiekem al jaren droomt van deelname aan het festival. “Maar het kwam steeds niet uit. Totdat ik twee jaar geleden Birds schreef. Toen wist ik: met dit nummer ga ik het doen. Het is een mooi nummer en een keer iets heel anders.”

Helemaal niemand in haar directe omgeving reageerde positief op haar vrijwillige aanmelding Nederland te vertegenwoordigen, maar dat motiveerde de Haagse alleen maar. “Wat kan er nou misgaan? Alles wat mis kan gaan, is de afgelopen 17 jaar al een keer misgegaan. Dit lijkt me gewoon lachen. Er zijn altijd mensen die er geen drol aan vinden, maar dat interesseert me niet.”

Simpel

Hoe de show er in Malmö gaat uitzien, heeft ze nog niet helemaal helder. “Ik heb wel al wat dingetjes gekocht om aan te trekken. Ik draag in ieder geval iets waar ik me prettig in voel. Geen jurkje of rokje.” Ze belooft het simpel te houden. “Ik wil geen muzikanten op het podium die voor Jan Lul hun kunstje staan te doen. Dat vind ik echt een dom gezicht.”

Anouk staat met haar nummer Birds op 14 mei in de eerste halve finale van het liedjesfestijn. Als ze genoeg stemmen krijgt van de tv-kijkers, zien we haar op 18 mei terug in de finale. “Natuurlijk wil ik echt wel winnen, maar alleen al die finale halen zou heel leuk zijn.” (MB)

Bron: BuzzE – Beeld: ANP