Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Spoedoperatie Lady Gaga, rest tour gecanceld

De heupblessure van Lady Gaga blijkt ernstiger dan gedacht. De 26-jarige zangeres heeft de rest van haar 25 Born This Wa...

Spoedoperatie Lady Gaga, rest tour gecanceld

De heupblessure van Lady Gaga blijkt ernstiger dan gedacht. De 26-jarige zangeres heeft de rest van haar 25 Born This Way Ball-concerten in de Verenigde Staten moeten afzeggen. Gaga moet een spoedoperatie ondergaan aan haar rechterheup.

Een verklaring op de website van Gaga luidt: “Live Nation Global Touring bevestigt hierbij dat het restant van Lady Gaga’s Born This Way Ball-optredens geen doorgang zullen vinden. Na aanvullende tests in het ziekenhuis is een scheur in haar rechterheup ontdekt. Hiervoor moet Lady Gaga een spoedoperatie ondergaan en vervolgens voldoende rust nemen. Helaas wordt ze hierdoor gedwongen haar tournee af te zeggen.”

De aankondiging komt slechts een dag nadat de zangeres publiekelijk excuses maakte omdat ze vier shows cancelde door de blessure. Ze verklaarde woensdag dat ze amper kon lopen wegens een ontsteking aan haar gewrichten.

De wereldtour van Lady Gaga begon op 27 april 2012 in Zuid-Korea en stond gepland te eindigen op 20 maart in Oklahoma. Op 17 september trad de zangeres nog op in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam. (HM)

Beeld: Getty Images