Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Brad en Angelina brengen wijn op de markt

Brad Pitt en Angelina Jolie brengen volgende maand hun eerste eigen wijn op de markt. De rosé van hun Franse landgoed Ch...

Brad en Angelina brengen wijn op de markt

Brad Pitt en Angelina Jolie brengen volgende maand hun eerste eigen wijn op de markt. De rosé van hun Franse landgoed Chateau Miraval heette eerder Pink Floyd, maar wordt vanaf maart verkocht onder de naam Miraval.

Ook zullen de namen van het Hollywoodkoppel op de fles staan, meldt persbureau Bloomberg.

Pitt en Jolie maken de wijn samen met de familie Perrin, die ze vorig jaar leerden kennen. Eén van de redenen dat ze het goed met elkaar kunnen vinden, is dat zowel de acteurs als de Franse wijnmakers een groot voorstander zijn van organische landbouw. “Het is voor ons de enige manier om druiven te verbouwen”, aldus wijnmaker Marc Perrin.

De familie Perrin is met Chateau Miravals druivenoogst van 2012 begonnen de Miraval-wijn te produceren en is verantwoordelijk voor de distributie. Brad en Angelina waren volgens wijnmaker Marc Perrin aanwezig bij delen van het proces en hebben ook geholpen bij het ontwerp van de wijnfles en het etiket. Op het ronde, zwarte etiket staat zowel de merknaam Miraval als de namen ‘Jolie-Pitt and Perrin’.

De winst wordt volgens Bloomberg eerlijk verdeeld tussen de wijnmakers en Pitt en Jolie, die sinds 2008 eigenaar zijn van Chateau Miraval. Het blijft niet bij de rosé: voor de nazomer staat er ook een witte Miraval gepland en voor volgend jaar een rode. Eerder werd al bekend dat Brad Pitt een speciale interesse heeft in wijn en vorig jaar zelfs een wijncursus heeft gevolgd.

Beeld: Getty images