Georgina Verbaan heeft geen ‘inner princess’

Georgina Verbaan laat zich deze week in Grazia van haar meest koninklijke kant zien. De actrice vertelt dat ze best wel...

Georgina Verbaan laat zich deze week in Grazia van haar meest koninklijke kant zien. De actrice vertelt dat ze best wel koningsgezind is.

“Diep van binnen begrijp ik wel dat het een bedenkelijk instituut is”, zegt ze. “En het kost ons geld, maar er zijn zo veel andere projecten die veel meer geld verslinden.”

“Bovendien bieden ze ‘het volk’ op sommige momenten een saamhorigheidsgevoel, zonder macht over ze te hebben. Als er iets ergs gebeurt, staat Beatrix daar toch maar mooi om ons allemaal een hart onder de riem te steken.”

Warme gevoelens

“Met Beatrix ben ik opgegroeid”, vervolgt Georgina. “Zij is altijd mijn koningin geweest en ik koester warme gevoelens voor haar. Ik weet dat dat gek klinkt, want ik ken haar niet, maar toen ze haar speech hield waarin ze aankondigde afstand te doen van de troon, heb ik wel een traantje gelaten.”

Zelf heeft de actrice geen inner princess. “Ik ben meer een rebel queen, absoluut. In mijn tienerjaren helemaal, toen was ik echt een boef en deed ik alles wat niet de bedoeling was. Door de jaren heen ben ik wel wat rustiger geworden, dat doet de leeftijd met je.”

Lees het hele interview met Georgina deze week in het kroningsnummer van Grazia! Hieronder alvast een kleine sneak peek achter de schermen bij de fotoshoot.

Beeld: ANP / Grazia

Laatste nieuws