Thomas Berge gebruikte drugs tegen eenzaamheid

Thomas Berge - die vorig week vader werd van een zoon - vertelt in een exclusief interview met Grazia dat hij drugs gebr...

Thomas Berge – die vorig week vader werd van een zoon – vertelt in een exclusief interview met Grazia dat hij drugs gebruikte tegen eenzaamheid.

“Ik zal niet in details treden, maar het is niet goed om dagelijks meer dan 100 milliliter sterke drank te drinken, zeker niet in combinatie met cocaïne. Ik heb alles geprobeerd behalve heroïne. XTC, paddo’s, MDMA, wiet, GHB. Alles om maar uit die eenzaamheid te komen.”

Leegte
Hoewel gedacht werd dat de opname een publiciteitsstunt zou zijn, ontkent Thomas dat. “Het gevoel dat ik heb gehad, wens ik niemand toe. Er zijn maar een paar mensen in Nederland, die weten wat het is om na een optreden voor tienduizend man terug te komen in je appartementje, alleen. Je moet de boel verwerken, maar het enige wat je hebt, is leegte. En dan ben je ook nog eens verslaafd.”

Vrijgezellenperiode
Ook over zijn vrijgezellenperiode klapt Thomas Berge ook uit de school. Eigenlijk vond hij deze periode wel een beetje ’triest’. “Het was in die tijd mijn eigenwaarde. Maar ik had het toen wel nodig. Ik denk dat elke jongen dat nodig heeft. De vraag is alleen: zijn de mogelijkheden gelimiteerd of ongelimiteerd? Bij mij waren ze ongelimiteerd.”

Vrouwen betekenden in die tijd ook niet iets speciaals voor de zanger. “Ik denk dat het gewoon fun was. That’s it. Puur voor de fun. De doldwaze dagen van de Bijenkorf. Maar het is ook goed geweest, want daardoor wist ik, toen ik Myrthe ontmoette, dat het echte liefde was.”

Bekijk ook de behind the scenes met Thomas Berge!

Lees het uitgebreide interview dat Grazia met Thomas Berge had deze week in Grazia! 

Laatste nieuws