Leona Philippo is een ‘zwarte panter’

The Voice-winnares Leona Philippo is dolgelukkig met haar vrouw Katalijne. De twee zijn eind vorig jaar na een relatie v...

The Voice-winnares Leona Philippo is dolgelukkig met haar vrouw Katalijne. De twee zijn eind vorig jaar na een relatie van zeven jaar in stilte getrouwd.

De zangeres vertelt deze week in Grazia dat ze een hopeloze romanticus is. “Zo verraste ik Kat toen ze in een moeilijke tijd zat, door overal kaarsjes aan te steken in huis en papieren hartjes van de voordeur naar de slaapkamer te strooien.”

Trots

Leona is niet perse trots op het feit dat ze lesbiënne is. “Waarom moet je trots zijn op een seksuele voorkeur, wat is daar zo bijzonder aan? Ik hou er net zo min van om te zeggen dat ik black and proud ben. Wees trots op wie je bent als mens en dat je goed bent voor anderen.”

“Mijn lesbisch-zijn is een stukje van wie ik ben maar niet allesbepalend. Ik vind het ook stom als ik een lesbische zangeres wordt genoemd. Bestaat er soms een toonladder lesbisch?” aldus de zangeres.

Twee vrouwen

Dat mannen vaak erg blij worden van twee vrouwen, vindt Leona grappig. “Want als ze twee mannen zien zoenen gaan ze door het lint. Maar ze hebben ook gelijk. Het ís de hemel op aarde, haha.”

Zelf valt ze op vrouwen die mysterieus zijn. “Zodat ik zelf nog het een en ander kan invullen. En dat als je erachter komt hoe het zit, er een soort bevrediging is. Hmmm… dus zó zit jij in elkaar.”

En afknappers? “Vrouwen die overal een mening over hebben. Of die te duidelijk laten zien dat ze me leuk vinden. Ik moet iets te jagen overhouden. Zwarte panter hè?!”

Lees het uitgebreide interview deze week in Grazia!

Beeld: ANP

Laatste nieuws