Jimmy Geduld snoof duizenden euro’s weg

Jimmy Geduld, ex-soapie in Goede Tijden Slechte Tijden, heeft een heftige periode achter de rug. De acteur was lange tij...

Lees ook

Jimmy Geduld, ex-soapie in Goede Tijden Slechte Tijden, heeft een heftige periode achter de rug. De acteur was lange tijd verslaafd aan coke. Hij zat diep in de put, maar wist er met hulp van vrienden én een afkickprogramma uit te klimmen.

In Grazia vertelt hij er deze week openhartig over. “De eerste keer dat ik een lijntje nam, was ik 26. In totaal ben ik ruim vijftien à zestien jaar verslaafd geweest aan coke”, aldus Jimmy.

Ontslagen

“Mijn werk begon er zo onder te lijden dat ik in 2000 werd ontslagen. Ik had al twee formele waarschuwingen gehad en voelde de bui allang hangen. Ik was continu te laat en presteerde het zelfs om na het uitgaan rechtstreeks door te gaan naar de set. Met bloeddoorlopen ogen en een kegel van hier tot Tokio zat ik in de stoel bij de visagie. Soms verscheen ik gewoon helemaal niet.”

Huwelijk

In 2000 ging ook zijn huwelijk stuk. “Ik ben 7,5 jaar samen geweest met de moeder van mijn dochter, maar mijn verslaving trok een zware wissel op onze relatie. Met iemand die zo ziek is, valt niet te leven. Mijn ex deed er alles aan om me te redden. We zijn dat jaar zelfs nog even getrouwd geweest, van maart tot oktober, maar tenslotte was ze er klaar mee. Ze kón niet meer.”

Interventie

Op het hoogtepunt gaf Jimmy al gauw zo’n 4000 à 5000 euro per maand uit aan zijn verslaving. “Vooral de laatste periode wist ik niet eens meer hoeveel ik weg snoof. Begin 2005 groeiden de financiële problemen me zo boven het hoofd, dat er geen houden meer aan was. Uiteindelijk had ik niets meer en heb ik op mijn knieën gehuild en gesmeekt of iemand me wilde helpen”, vertelt Jimmy eerlijk.

Zijn vrienden hielpen hem een verblijf in een afkickkliniek in Schotland te regelen. “Ik was er klaar voor, ik was een gebroken man. Soms moet iemand de bodem raken, voordat hij het licht ziet. Ik ben mezelf daar zo tegengekomen. Al die oude wonden, die ik met drugs niet voelde, werden opengerukt.”

Eigen bedrijf

Uiteindelijk wilde de acteur iets met zijn ervaring doen: anderen helpen. “Ik volgde een opleiding tot interventionist in de VS en startte in 2010 mijn eigen bedrijf Intervention Nederland. Het loopt supergoed. Anders dan veel hulpverleners doen wij niet aan pappen en nathouden. We ondernemen actie.”

Lees het uitgebreide, prachtige en eerlijke interview met Jimmy Geduld deze week in Grazia!

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook