Johnny Depp kan niet zonder make-up

Johnny Depp kan niet acteren zonder schmink en kostuums. Dat zegt hij in een interview met Nu.nl. “Iedere keer wanneer d...

Lees ook

Johnny Depp kan niet acteren zonder schmink en kostuums. Dat zegt hij in een interview met Nu.nl. “Iedere keer wanneer de make-up is aangebracht, zie je het personage tot leven komen”, zegt de acteur.

Depp, bekend geworden met de film Edward Scissorhands, zegt dat het een soort harnas voor hem is. Het opmaken en het aantrekken van het kostuum hoort volgens hem bij het proces om in de huid van het personage dat hij speelt te kruipen.

Omdat de acteur vaak veel schmink op krijgt en ingewikkelde kostuums draagt, duurt het gereedmaken soms uren. In die tijd ziet Depp het personage tot leven komen. “En dat bepaalt bijna volledig hoe het personage zich zal gedragen, hoe het beweegt.”

De excentrieke acteur is vanaf vrijdag te zien in de film The Lone Ranger. Daarin speelt hij Tonto. Ook in deze film zit hij onder de make-up, maar het meest in het oog springend is de dode kraai die hij op zijn hoofd draagt.

Bron: BuzzE Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook