De hoge taillebroek: 5 x tips

De high-waisted jeans werd populair in de jaren 70 en was ook nog veel te zien in het straatbeeld van de jaren 80. In de...

Lees ook

De high-waisted jeans werd populair in de jaren 70 en was ook nog veel te zien in het straatbeeld van de jaren 80. In de negentiger jaren deed de heupbroek haar intrede waar we tot vandaag de dag het meest in rond paraderen.

Maar de high-waists are back want we zien steeds meer hogere broeken en shorts in de winkels verschijnen. Veel mensen vinden een heupbroek sexier dan een taille broek. Maar er zit een maar aan: een heupbroek zit alleen sexy als je een perfecte lijn hebt. Daarentegen is de hoge taille-broek voor iedereen: het creëert geen onflatteuze vetrolletjes, maar kleedt juist meer af!

Een aantal tips en weetjes waar je rekening mee moet houden als je een broek met een hoge taille draagt:

  • De hoge taille gooit de proporties van je lichaam helemaal om. Je bovenlijf ziet er korter uit, en je benen lijken langer. Dit kan voor sommige mensen goed uitkomen, maar het kan je lichaam ook onflatteus doen lijken.
  • Dit betekent ook dat als je hoge hakken aantrekt je benen helemaal geweldig uitkomen!
  • Donkere kleuren kleden af. Een donkere high-waist broek zal dan ook meer afkleden dan een licht exemplaar.
  • Wil je pronken met je taille? Draag dan een topje of bloesje in een dun stofje in de taille broek. Hierdoor leg je nog meer de nadruk op je taille.
  • Hoge tailles accentueren je buik. Als je buik niet helemaal plat is, kies dan voor een versie dat gemaakt is van een wat steviger materiaal. Dit houdt alles wat beter ‘op z’n plaats’.

Diverse celebs spotten we ook al in deze trend. Zangeres Taylor Swift is een enorme fan: ze is de laatste tijd regelmatig  in high-waisted shorts gesignaleerd. Model en fashionista Alexa Chung combineert deze trend op de traditionele manier: een ruimvallende high-waisted broek met een wit blousje. Zangeres Jessie J draagt de broek op een stoere manier met een cropped top en enorme blokhakken.

Laatste nieuws

Zie ook