Dr. Phil onder vuur om seks-tweet

Dr. Phil is onder vuur komen te liggen vanwege een tweet die hij dinsdag plaatste. "Als een meisje dronken is, is het da...

Lees ook

Dr. Phil is onder vuur komen te liggen vanwege een tweet die hij dinsdag plaatste. “Als een meisje dronken is, is het dan oké om seks met haar te hebben? Antwoord ja of nee @drphil”, verzocht hij zijn volgers. In plaats van een discussie over het onderwerp kreeg de televisiepsycholoog vooral kritiek.

Er werd zelfs een online petitie gestart, waarin excuses werden geëist. De vrouw die de petitie schreef, is van mening dat seks zonder nuchtere instemming verkrachting is en vindt het belachelijk dat Dr. Phil de vraag durft te stellen. “Er is geen vraag, Dr. Phil: verkrachting is verkrachting.” Bijna 1900 mensen ondertekenden de petitie.

Een woordvoerder van de dokter heeft namens hem excuses gemaakt. “Dit was een onderzoeksstelling in voorbereiding op een show, geen persoonlijke vraag, en Dr. Phil heeft het verwijderd zodra hij het zag”, zo staat in de verklaring, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat Dr. Phil zijn eigen account niet beheert. “Wij bieden onze oprechte excuses aan dat het iets anders suggereerde dan wat de bedoeling was, namelijk het verzamelen van informatie.”

Bron: BuzzE – Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook