Matt Damon had hulp nodig bij homoseks

Matt Damon had het niet makkelijk bij het opnemen van de seksscènes in de film Behind the Candelabra, met Michael Dougla...

Lees ook

Matt Damon had het niet makkelijk bij het opnemen van de seksscènes in de film Behind the Candelabra, met Michael Douglas als Liberace. De twee acteurs vroegen regisseur Steven Soderbergh om hulp.

In de film speelt Matt het vriendje van de excentrieke pianist Liberace. Matt speelt de rol van Scott, een naïeve jongen die een relatie krijgt met de wereldster. De flamboyante artiest was er zelf tijdens zijn leven van overtuigd dat niemand van zijn fans wist dat hij homo was.

Het vooruitzicht om overtuigend een homoseksscène te spelen, viel Damon zwaar, weet het tijdschrift Madame Figaro. De 42-jarige acteur wist niet goed hoe hij overtuigend zijn rol kon spelen als hij en Michael Douglas de liefde bedreven. Damon had namelijk nog nooit homoseks gezien.

De liefde bedrijven

“In het script stond alleen ‘Scott bedrijft de liefde met Lee’. Michael en ik waren erg benieuwd hoe Steven Soderbergh dat voor zich zag. We vroegen hem hoe we dat moesten doen. Uiteindelijk zette Steven de camera onder het bed zodat de kijker ons maar deels ziet. Het ziet er nooit pornografisch uit.”

Toch vond Matt de seks niet het moeilijkste van de film. Hij vond het moeilijk om Michaels acteerwerk te evenaren aan het einde van de film. Liberace verloor namelijk de strijd tegen aids, iets wat in de film aangrijpend te zien is. “Dat Michael dat zo goed heeft gespeeld, komt door zijn levenservaring. Hij is zelf ziek geweest en heeft dat overwonnen”. Douglas maakte dit jaar bekend keelkanker te hebben gehad.

Bron: BuzzE Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook